Vårdnadstvist under uppsegling

Om gemensam vårdnad om barnen inte fungerar så kan man ansöka om ensam vårdnad. I en vårdnadstvist avgörs om ena föräldern är olämplig att ha vårdnaden.

Mamma pratade i telefon. Hon hade den där rösten som hon brukade ha när hon pratade om något allvarligt. Molly hörde ord som “ensam vårdnad”, “missbrukare” och “vårdnadstvist”. Hon förstod inte men anade att det hade med pappa att göra. Molly fick ont i magen när hon tänkte på honom.

Hon älskade sin pappa och ville vara honom till lags. Men det var så svårt att hålla honom nöjd och glad. Ibland visste hon inte vad det var som hon hade sagt eller gjort. Helt plötsligt kunde det vara som att pappan var en annan människa. Då kunde han ryta och skrika på henne fastän hon försökte vara så tyst och snäll som hon bara kunde.

Anlita advokat vid vårdnadstvist

Molly smög närmare för att höra bättre. “Jag litar inte på honom. Han kan vara så manipulativ. Jag vet inte hur många gånger han har lyckats övertyga mig om att han ska bättra sig. Jag har bestämt mig för att aldrig mer tro på det. Men det är svårt för Molly. Hon förstår inte hur han försöker få över henne på sin sida.“

“Nu känner jag mig tvungen att vända mig till er advokatbyrå. Ja, jag förstår att en vårdnadstvist kan vara väldigt uppslitande även för henne. Men jag märker på henne att hon inte mår bra av hur det är nu.” Molly smög iväg igen. Hon förstod inte men hon litade på att hennes mamma gjorde det som var bäst för henne. Kom i kontakt med en advokat här: vårdnadstvistt.se

26 Jul 2022

Välkommen

Varmt välkommen till Stockholms Begravningsbyrås Blogg om begravningar & hur du går vidare. Vi kommer lägga upp viktig information kring dödsbo, begravning, hur du som närstående kan gå vidare och annat som hör ämnet till.